Krillolje

Flere har prøvd fiskeolje men hatt dårlige opplevelser på grunn av smak og ettersmak av fisk. Derfor har vi funnet andre kilder til omega-3 fettsyrene. Krillolje er et supert alternativ som en kilde til omega-3.

Bestill krillolje

Hvorfor velge krillolje?

Det er flere fordeler ved å velge krillolje fremfor vanlig fiskeolje. Den største forskjellen er at fiskeolje gir en sterk ettersmak av fisk. Grunnen til at krillolje ikke gjør det i like stor grad er fordi denne oljen løser seg opp i vann, i motsetning til fiskeolje som kun blir liggende på overflaten. 

Oljens evne til å blande seg med vann påvirker smaken og forekomsten av sure oppstøt. Det avgjør også hvor stor andel av de aktive ingrediensene som blir plukket opp i kroppen.

Krillolje vil for de fleste være det beste alternativet for kosttilskudd som inneholder omega-3.

Derfor bør du få i deg omega-3

Alle vet at det er viktig å få i seg nok omega-3, men vet vi egentlig hvorfor og hva det er? 

EPA- og DHA-fettsyrer er noen av omega-3 syrene, og er såkalte umettede fettsyrer. Dette er fett som er bra for kroppen, i motsetning til mettet fett som vi finner i blant annet fete meieriprodukter og kjøtt. 

Bedre syn

Visste du at store deler av øyet består av fett? Hele øyet består av 20% fett, mens netthinnen med tapper og staver består av så mye som over 60% fett. Det er i netthinnen at DHA er en av komponentene. 

Det unike med DHA-fettsyrene er at de beveger seg lettere rundt i kroppen enn andre fettsyrer, noe som gjør det mer effektivt å frakte stoffet rhodopsin mellom øyet og hjernen. Det er rhodopsin som sender signaler fra øyet til hjernen. Et godt og jevnt inntak av DHA bidrar til å opprettholde et godt syn. 

Bra for hodet

Det er ikke bare synet som drar god nytte av DHA-fettsyrer, også i hjernen sikrer denne Omega-3-fettsyren at alt foregår som det skal. På samme måte som fettsyrene bidrar til mer effektive signaler mellom øyet og hjernen, sørger de også for at hjernecellene våre kan jobbe lynraskt. 

Godt for hjertet

De fleste har hørt at Omega-3 er bra for hjertet, men hvorfor det?

Forskningen på nettopp dette har fortsatt en vei å gå når det gjelder å kartlegge alle fordelene rikelige mengder med Omega-3 gir hjertet vårt. Likevel vet vi allerede nå at EPA og DHA er strukturelle komponenter i hjertene våre, og derfor opprettholder god funksjon. 

Omega-3 i mat

Flere matvarer inneholder Omega-3 og tilfører oss disse fettsyrene direkte via vanlig matinntak. Mange finner det likevel utfordrende å få i seg nok av de viktige fettsyrene gjennom kostholdet. 

Vi lever i en hektisk hverdag og det er ikke alltid like lett å få i seg fisk og andre Omega-3-rike matvarer i løpet av en uke. For andre er problemet at de ikke liker sjømat. Dette bør ikke hindre deg i få i deg nok av de viktige fettsyrene. Et kosttilskudd i form av krillolje kan være en enkel måte å sikre rikelig mengder med Omega-3. 

Hva er krillolje?

Krillolje er et naturlig produkt, laget av dyreplanktonet krill. Denne lille rekelignende skapningen finnes i alle verdenshav, men holder seg for det meste i de nordlige og sørlige polare havområdene.

Krillen lever av å spise planteplankton, som er små mikroskopiske alger fulle av næringsstoffer, deriblant Omega-3. Krill inneholder også diverse proteiner, vitaminer, mineraler og den velkjente antioksidanten astaxanthin. Astaxanthin er det som gir reker, krill og andre skalldyr den velkjente røde fargen. Alle disse egenskapene gjør krillolje til en meget god kilde til viktige næringsstoffer.

Krillolje er et relativt nytt produkt innen kosttilskudd, og alle helsegevinster er fortsatt ikke kartlagt. Forskning viser imidlertid at krillolje kan være mer effektivt enn fiskeolje, da opptaket av Omega-3 i blodet øker med en lavere dose enn fiskeolje, som tradisjonell tran. Det er også blitt forsket på om krillolje kan ha en betennelsesdempende effekt, da det inneholder fettstoffet fosfolipider. 

Dette er Prima Pharma

Prima Pharma ble grunnlagt i 2013, på bakgrunn av at grunnleggeren vår slet med å finne en rik kilde til Omega-3 som ikke ga ettersmak av fisk. Både han og familien endte opp med å ikke ta kosttilskudd da de var plaget av sure oppstøt og vond ettersmak av fisk. Slik blomstret ideen om at det måtte finnes et bedre alternativ opp. 

Dette ble starten på Prima Pharma, og bruk av krillolje i stedet for den tradisjonelle fiskeoljen. Vår visjon er å fortsette å utvikle gode alternativer som er tilgjengelige for alle, samtidig som de møter alle nødvendige krav om kvalitet og tar vare på miljøet. 

Bestill krillolje i dag

Krillolje er et godt alternativ til deg som er på jakt etter en kilde til Omega-3. Produktet gir deg et effektiv opptak av Omega-3-fettsyrer, i tillegg til at det tar hensyn til miljøet. 

Har du spørsmål om noen av våre produkter, eller andre hendvendelser? Ta gjerne kontakt med oss. Vi er i stadig utvikling og vil gjerne høre fra deg, uansett hva det måtte gjelde. Ta kontakt med oss eller les mer om oss på nettsiden.

Bestill krillolje