Fiskeolje

Mange vet at fiskeolje inneholder fettsyrer som er en god kilde til omega-3, da den inneholder en høy andel av de flerumettede fettsyrene. Men visste du at krillolje kan være et bedre alternativ for mange?

Bestill krillolje

Hva er fiskeolje?

Fiskeolje, er som navnet tilsier, laget på fisk. Faktisk brukes hele fisken til å produsere denne oljen. Stort sett all fisk kan benyttes til fiskeolje, men mengden Omega-3 vil variere. Derfor egner enkelte fiskearter seg bedre enn andre. 

For noen fungerer fiskeolje som en god kilde til omega-3 fettsyrer, men mange opplever også negative sider. Sure oppstøt og ettersmak av fisk er noen av plagene som gjør at flere unngår å ta kosttilskuddet. Dette ønsket vi i Prima Pharma å gjøre noe med. Derfor har vi produsert krillolje som et alternativ til fiskeolje. 

Dette er krillolje

Krillolje er laget av krill, en liten rekelignende skapning som finnes i alle verdenshavene. Kriller er altså spredt utover hele verden, men de største konsentrasjonene av den lille reken finner man i de nordlige og sørlige polare havområdene. Krill blir ofte sett på som en reke da den tilhører samme familie, sammen med både hummer og krabber. 

Krillen som i hovedsak benyttes i krillolje er Euphausia Superba. Denne varianten svømmer i store svermer og oppholder seg i åpent vann, noe som gjør den enklere å fiske. I tillegg påvirkes krill i mindre grad av forurensning. Mens fisken lever nærmere havoverflaten, befinner krill seg rundt 300-400 meter under havoverflaten hvor vannet ikke er forurenset. 

Krillen spiser planteplankton - mikroskopiske alger som er proppfulle av diverse næringsstoffer, som antioksidanter, vitaminer, proteiner, mineraler og omega-3 fettsyrene EPA og DHA. 

Hvorfor velge krillolje?

Vi ønsket først og fremst å tilby er alternativ til fiskeolje som ikke gir sure oppstøt og ettersmak av fisk, slik fiskeolje gir. Krillolje tas lettere opp av kroppen fordi den er oppløselig i vann. Dette står i kontrast til oljen fra fisk som kun legger seg oppå vannet. Krilloljen vil derfor forebygge slike sure oppstøt og i svært stor grad redusere ettersmaken av fisk, fordi oljen lettere blander seg ut.

Omega-3 er et viktig næringsstoff

Alle vet at å spise fisk flere dager i uken er med på å sikre et rikelig inntak av omega-3 gjennom kosten, men det er ikke like lett å få til for alle. Flere liker ikke smaken av fisk. Barnefamilier kan også merke hvor krevende det er å få barna til å spise nok fiskeprodukter, spesielt fet fisk. Et kosttilskudd kan da fungere som en god alternativ kilde til omega-3 fettsyrene.

Omega-3 har flere helsefordeler for kroppen, og bidrar blant annet til:

  • Lavere risiko for å dø av hjertesykdommer
  • Å opprettholde et godt syn
  • At hjernecellene jobber lynraskt

Lavere risiko for å dø av hjertesykdommer

Vi vet at omega-3 er med på redusere faren for å få hjerte og karsykdommer. Diverse studier har sett på hvordan mengden omega-3 fettsyrer i kroppen kan redusere og forebygge alvorlige hjertesykdommer som blant annet hjerteinfarkt. Du kan lese mer om dette her.

Opprettholde et godt syn

Fordelen med omega-3 fettsyrene EPA og DHA er at de beveger seg lett rundt om i kroppe. Dette bidrar til at stoffet rhodopsin flyttes mer effektivt mellom øyet og hjernen, som igjen er med på å opprettholde et normalt syn. 

Øyet består faktisk av store mengder fett. Hele øyet består av omtrent 20% fett, mens netthinnen med tapper og staver består av så mye som over 60% fett. Omega-3 er en enkel og sunn måte å opprettholde et godt syn på. 

Bra for hjernen

Omega-3 fra fiskeolje, særlig krillolje, er bra for hele kroppen - men spesielt for hjernen. Du har kanskje hørt folk spøke med at man får smartere barn av å spise mye fisk? Helt tullete er det ikke, da disse fettsyrene bidrar til at hjernecellene kan jobbe lynraskt!

Andre produkter hos Prima Pharma

Selv om hovedproduktet vårt er krillolje, som et alternativ til fiskeolje, har vi også utviklet en del andre produkter. På samme måte som krillolje skal disse gjøre det lettere å ta kosttilskudd som inneholder rikelige mengder med de vitaminene og mineralene kroppen trenger. 

D-vitamin tilskudd

Vitamin D er at av de vitaminene flest nordmenn har mangel på. Generelt får vi i oss mindre mengder D-vitamin naturlig enn det man gjør andre steder i verden. Kosttilskudd er derfor en viktig kilde til vitaminet for mange. 

Det er flere grunner til at D-vitamin er bra for kroppen: 

  • Det bidrar til å holde skjelett og tenner sunne
  • Det støtter nerve- og immunsystemet, samt hjernen vår
  • Det regulerer insulinnivåer og er bra for diabetes
  • Det opprettholder god lungefunksjon og er ra for hjerte og karsykdommer

Omega-3 soft drops

Den nye og revolusjonerende leveringsformen for kosttilskudd, ConCordix, gjør at vi kan produsere unike kosttilskudd som tilfredsstiller kravene fra markedet og kundene våre. 

Våre “Soft Dropsene” er en myk og tyggbar gele. Dropsene er proppfulle av aktive ingredienser og kommer i et bredt utvalg av smaker. Målet med denne typen kosttilskudd er at de skal være enkle å ta. Du trenger ikke vann og de kan derfor tas på farten eller hvor enn du måtte være. På denne måten vil alle kunne ta kosttilskudd - når som helst, hvor som helst. 

Dropsene kan oppbevares alle steder under 25 grader. De trenger derfor ikke stå i kjøleskap og kan oppbevares hjemme, på kontoret, eller i vesken/sekken din. 

Tanken bak produktet er å tilby en form for kosttilskudd som er formulert på en måte som gjør de lette å svelge, samtidig som de gir en god opplevelse, uten vonde smaker. Denne måten å produsere kosttilskudd på sikrer at vi kan ha store mengden vitaminer i et drops, slik at du ikke trenger å ta flere enn ett for å få i deg rikelig mengde. 

Våre “Soft Drops” kan tilpasses flere bruksområder og aldersgrupper. Vi har produkter som er laget spesielt for å opprettholde sunn hud hos unge, samt mye mer.

Om Prima Pharma

Visjonen bak selskapet vårt har fra dag 1 vært å tilby en alternativ kilde til omega-3, som ikke gir de samme negative opplevelsene mange opplever når de tar fiskeolje. Vi benytter derfor krillolje som reduserer disse plagene og gjør det enklere for hele familien å ta kosttilskudd med rikelige mengder omega-3. 

Kontakt oss gjerne for mer info

Er du interessert i noen av produktene våre, eller har andre henvendelser? Ta kontakt med oss i dag, eller besøk nettsiden vår for mer informasjon. Vi gleder oss til å høre fra deg, og håper vi kan gjøre det litt lettere for deg og dine og ta kosttilskudd.

Besøk nettbutikken for å finne et kosttilskudd som passer deg, enten det er krillolje eller D-vitamin. 

Bestill krillolje